Ungdomsverksted

BFV Ungdomsklubb

Tirsdager 16.00-20.00

Hver tirsdag holder vi åpen kreativ ungdomsklubb for deg som går på ungdomsskole eller videregående. Her kan du arbeide med egne prosjekter, bli med på kurs og lære deg nye ting, eller bare henge og bli kjent med andre.
Vi har to til tre ledere til stede som kan hjelpe deg hvis du trenger det.
Tilbudet er helt gratis! Ta gjerne kontakt på skjemaet lederst på siden hvis du lurer på noe!

Kommende arrangementer:

Utstyr

Det vil være mulig å bruke det aller meste av utstyret vi har på verkstedet. Mye kan brukes fritt, enten med eller uten opplæring, mens annet trenger en at en av våre ledere er med.
Her er et utvalg av det fritt tilgjengelige utstyret vi har:

  • Prusa 3D-printere
  • Meta Quest 3 VR-headset
  • Knappemaskin
  • Elektroutstyr
  • Symaskiner
  • Laserkutter
  • Vinylkuttere
  • Tekstilpresse
  • Foamkutter
  • Og mye annet

Vi har også et velutstyrt treverksted og en smie som vi vil bruke under lederstyrte aktiviteter.

Aktiviteter

I tillegg til åpent verksted med drop-in, blir det hver uke også holdt en aktivitet ledet av en av våre fagpersoner. Dette kan være kurser i ulike utstyr eller teknologier, eller mer frie aktiviteter hvor en kan la kreativiteten løpe fritt! Det kan også være at vi jobber på et prosjekt i lag eller i mindre grupper.
Du finner en liste over kommende ungdomsaktiviteter øverst på siden. Noen har begrenset antall plasser, så husk å meld deg på!

Eksempel på prosjekter

Her kommer noen eksempler på ting du kan drive med hos oss. Men selvfølgelig kan du lage nesten hva som helst. Vi hjelper deg gjerne hvis du har egne ideer!

3D-modellering og 3D-printing

På våre 3D-printere kan en både printe dekorative og funksjonelle modeller fra internet, eller designe helt egne. De kan lages enten på Chromebook, PC eller i VR. Vi viser gjerne hvordan en bruker de ulike maskinene.

Klær, cosplay og rekvisita

Med hjelp av blant annet 3D-printere og Foamkuttere kan en enkelt lage både små og store gjenstander og deler av cosplaykostumer. Symaskinene kan brukes til å både lage kostumer, og designe og reparere klær. På sikt vil vi også få utstyr for å arbeide med lær.

Laserkutting

Med en laserkutter kan en skjære i ulike materialer. Enten skjærer en helt gjennom å lager gjenstander eller deler, eller så kan en gravere. Laserkutteren kan brukes til å lage skilter, smykker, byggemodeller, eller til å merke opp ulike ting.

Miniatyrmaling og dioramabygging

Vi har utstyr for å lage gjenstander for rollespill, og miniatyrspill, både hvis du har ferdige modeller å jobbe med, eller ønsker å lage egne.

Hvordan kommer jeg til BFV Ungdomsklubb?

Den nærmeste bussholdeplassen er “Laksevåg”, som trafikeres av buss 6 og 20.
Gå først ned trappene fra hovedveien til Damsgårdsveien. BFV holder til i samme bygg som Kaliber gym, men på ned/baksiden. Gå inn hovedentreen og ned trappen og ut for å finne oss. En kan også ta buss nr 19 til “Carl Konows gate”, og gå derfra.

Kontakt oss

First Name
Last Name
Email
Message
Takk! Vi svarer deg så raskt vi kan!
Noe har blitt feil med innsendelsen. Sjekk at alle felt er fylt i!